Direktni tisk na majice

V Gajcomu majice tiskamo sami, imamo lastno tiskarno z več tehnikami tiska. Tiskamo majice, kape, vrečke in druge promocijske izdelke. Vse tehnike tiska so obstojne.

Verjetno si želite, da bi bil vaš potisk majic kar se da mehek na otip in seveda pralno obstojen. Če različne tehnike tiska poznate, lahko naročite prav določeno, vam najljubšo tehniko tiska na majice. Če se na tisk ne spoznate, pa nam zaupajte svoje želje in bomo najbolj primerno (in tudi cenovno optimalno) tehniko tiska izbrali mi.

Največkrat, če je tehnično izvedljivo, se odločamo za direktni tisk na majice. To velja za unikate in za večje količine.

1. sitotisk - direktni tisk na majice, primeren za večje količine

Majice tiskamo na večbarvnem karuselu. To je sitotiskarski polavtomat, ki nam omogoča potisk tudi najbolj zahtevnih grafik, kot so različne fotografije. Tiskamo lahko tudi posebne učinke, recimo bleščice, odsevni tisk, 3D tisk ... Potisk večbarvnih grafik ni problem. Sami naredimo barvno separacijo in vse pripravimo tako, da dobimo kar najboljši končni rezultat.

Uporabljamo barve Grafco, ki so ekološke in primerne tudi za potisk otroških oblačil. Barve so pokrivne, pralno obstojne takoj, predvsem pa mehke na otip in elastične. Sitotisk je idealna tehnika tiska na majice, ko potrebujete večjo količino majic. Za večje količine majic nobena digitalna tehnika tiska ne omogoča cenovno tako ugodnega potiska kot sitotisk. Barve so primerne tudi za oblačila za dojenčke.

Velikokrat nas stranke, ki prvič naročajo pri nas, prosijo za ogled prvega odtisa oz. tiska, kar z veseljem omogočimo. Za ogled tiskarne se morate predhodno najaviti.

 

2. Direktni digitalni tisk na majice, mehek in obstojen tisk neposredno na majice v barvah, DTG (direct to garment)

Uporabljamo tiskalnike Kornit, ki nam omogočajo hiter potisk tudi večjih količin majic. Potisk je primerjiv s sitotiskom, je enako pralno obstojen, mehek in elastičen. Ker tiskamo direktno na majice, lahko potiskamo samo to, kar je treba, brez odvečnih obrob ali podlag - potiskamo lahko senčenja, barvne prehode in seveda vse odtenke barv.

Pri direktnem tisku na tekstil ni nobenih odpadnih folij in papirja, saj ne gre za preslikače. Tisk je hiter in ekološki. Barve so vodne in imajo certifikat za uporabo tudi na oblačilih za dojenčke.

Mehek tisk na majice z DTG je idealen za majice umetnikov, za različne glasbene skupine in seveda za vse, ki snujete svojo blagovno znamko majic.

3. Preslikači - dobra opcija za izdelke, ki jih ni možno tiskati direktno (kape, jakne, torbe ...)

Za izdelke, kjer direktni tisk ne pride v poštev, uporabljamo tanke obstojne folije ali preslikače. Skrbimo, da je poraba minimalna in odpadke pravilno odlagamo. Folije in druge materiale za izdelavo preslikačev uvažamo sami in so preskušeni, lahko pa jih tudi kupite pri nas, če tiskate sami. Naročite lahko seveda tudi izdelane preslikače in jih sami prenesete na izdelke (s pomočjo toplotne preše). Na ta način se potiskajo kape, dežniki, torbe, jakne in nekateri drugi izdelki. Folije omogočajo tudi potisk manjših naklad z bleščicami, odsevno barvo in nekaterimi drugimi učinki. DTF potisk preslikačev pa omogoča enostaven in zelo obstojen potisk v barvah tudi na najbolj zahtevne materiale.

 

4. Zlaganje in pakiranje majic

Vse pri nas kupljene majice vam brezplačno lepo zložimo. Zlagamo strojno, zato bodo vse majice zložene enako v kupčke, kot si jih najraje uredite tudi doma. Izdelke vam lahko tudi strojno pakiramo v PVC folijo (varjeno), če seveda to potrebujete.